Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پیشین رایزن فرهنگی ایران در کابل خاطرنشان کرد: جان انسان‌ها برای آمریکایی‌ها ارزشی ندارد و هدف اصلی آن‌ها از حضور در افغانستان، آزمایش جنگ‌افزارهایشان و فروش اسلحه بود؛ حفظ جان و ارزش‌های مردم مناطق مختلف این کشور برای آن‌ها اهمیتی نداشت.

مجتبی نوروزی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به خروج ارتش تروریست آمریکا از افغانستان و نا امنی حاکم بر این کشور، گفت: ارتش تروریست آمریکا بعد از ۲۰ سال اشغال‌گری، خاک افغانستان را غیر مسئولانه ترک و اقدام به خروج و یا به تعبیری، از افغانستان فرار کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون پیشین رایزن فرهنگی ایران در کابل افزود: این اقدام باعث شد که نوعی موازنه نسبی بین دولت مرکزی و نیروهای معارض دولت که ایجاد شده بود از بین برود و با امتیازات و مشروعیتی که طی دو سال گذشته به طالبان داده بودند، دچار یک نوع توهم پیروزی شود و در مقابل خودش قدرتی احساس نکند.

نوروزی تأکید کرد: طالبان با شرایطی که رژیم آمریکا برای آنها در افغانستان کنار برخی امتیازات فراهم کرده بود، باعث شد تا آنها امکان و جرئت لازم را برای تصاحب بخش‌هایی از خاک افغانستان را پیدا کنند.

معاون پیشین رایزن فرهنگی ایران در کابل با اشاره به اعداد و ارقام میزان تسلط طالبان بر خاک افغانستان، اضافه کرد: خیلی از این ارقام درصد تسلط طالبان در مناطق مختلف افغانستان واقعی نیست، بخش عمده‌ای از این مناطق در واقع مناطقی نیست که دارای چنین استراتژیکی باشد و در هیچ دوره‌ای تحت حکومت حاکمیت مرکزی افغانستان نبوده است.

طالبان فضای ترس و وحشت را برای ملت افغانستان به ارمغان آورده‌ است

نوروزی با بیان اینکه غشاهای مردمی در برابر طالبان ایجاد شده است، افزود: این اتفاق روند پیشروی طالبان را کُند کرده است و طالبان فضای ترس و وحشت را برای ملت افغانستان به ارمغان آورده‌ است و به واسطه تحرکات رسانه‌ای طالبان مشکلات بیشتری ایجاد شده است.

معاون پیشین رایزن فرهنگی ایران در کابل با اشاره به اینکه روند حرکت و اقدامات رژیم آمریکا از همان سال‌های نخست اشغال‌گری در افغانستان مشخص بود که این سلطه منجر به ثبات پایدار در این کشور نخواهد شد، تصریح کرد: اشتباهات مکرر آمریکایی‌ها و تغییر مدام استراتژی عملکردشان، موفقیتی برای آنها از این اشغال‌گری نداشت و مشخص بود که مدام در باتلاق مشکلات افغانستان که این بحث تاریخی است، بیشتر فرو خواهند رفت.

نوروزی در تشریح دلایل مهم خروج آمریکایی‌های تروریست پرور از افغانستان، تغییر استراتژی کلان امنیتی آمریکا را ازاین‌دست عوامل برشمرد و اضافه کرد: آمریکایی‌ها احساس کردند، هزینه‌ای که در افغانستان می‌کنند چیزی است که ترامپ در صحبت‌هایش بارها اشاره کرد مبنی بر اینکه ما برای افغانستان هزینه می‌کنیم، ولی رقبا و دشمنان ما و همسایگان افغانستان دارند بهره برداری می‌کنند و باید در هزینه‌های تأمین امنیت در افغانستان مشارکت داشته باشند.

معاون پیشین رایزن فرهنگی ایران در کابل ادامه داد: چرخش توجه آنها از این منطقه به بخش دیگر و به‌واسطه رقابت‌هایشان با چین از دیگر مسائل بود، امکان حضور در منطقه را با این حجم و گستردگی نداشتند.

وی با تأکید بر اینکه آمریکایی‌ها چینش خاصی برای تسلط اطلاعاتی بر منطقه در افغانستان انجام دادند، تصریح کرد: با واسطه‌گری خریدار نقشی را که می‌خواستند به شکل مستقیم برای کنترل تهدیدات امنیتی مستقیم علیه این کشور و مثلث ایران، چین و روسیه، ایفا کنند و دنبال گرفتار کردن مثلث ایران، چین و روسیه در افغانستان بودند.

نوروزی با اشاره به اینکه آنها در دوحه طالبان را به عنوان نائب برای خود انتخاب کردند، اضافه کرد: چرخش جدی در طالبان نسبت به آمریکا وجود دارد، اگر جه آنها در گذشته مقابل آمریکایی‌ها و نیروی اشغال‌گر در افغانستان می‌جنگیدند، طی یکی دو سال اخیر به صورت جدی به عوامل رژیم آمریکا در این کشور تبدیل شدند از طریق همراهی آمریکایی‌ها به جایگاهی که امروز در افغانستان دارند، دست پیدا کردند.

طالبان بخشی از واقعیت اجتماعی جامعه افغانستان

معاون پیشین رایزن فرهنگی ایران در کابل با بیان اینکه طالبان به خاطر همراهی جدی رژیم آمریکا به جایگاه فعلی خود در این کشور دست پیدا کردند، طالبان را بخشی از واقعیت اجتماعی جامعه افغانستان برشمرد و تصریح کرد: البته بدنه اجتماعی طالبان نه سران طالبان، زیرا بخش عمده سران طالبان به دستگاه‌های استخباراتی منطقه و فرا منطقه‌ای وصل هستند.

نوروزی با تأکید بر اینکه بخشی از بدنه اجتماعی طالبان که فریب شعارهای اسلامی سران طالبان را خورده‌اند بخش کوچکی از جامعه افغانستان هستند، اضافه کرد: قطعاً این دست نیروهای طالبان، تنها بخش کوچکی از جامعه افغانستان هستند.

معاون پیشین رایزن فرهنگی ایران در کابل گفت: راه اثبات دیدگاه مثبت ملت افغانستان نسبت به طالبان لشکر کشی به شهرها و روستاهاهای کوچک و انفجار و ایجاد هراس و ترس در دل مردم نیست، باید مکانیسم  مراجعه به آرا و نظر مردم در این رابطه ایجاد شود تا جایگاه طالبان در بین مردم مشخص شود و به همان نسبتی که مردم افغانستان این گروه را می‌پذیرند در قدرت مشارکت داشته باشند.

نوروزی با بیان اینکه بخش عمده‌ای از شعارهای آمریکایی‌ها طبق اعلام سازمان‌های بین‌المللی که زیر نظر خود اینها هستند، محقق نشده است، افزود: رژیم آمریکا دنبال مشروعیت دادن طالبان مقابل دولت مرکزی مستقر افغانستان بود، متأسفانه بایدن نسبت به افغانستان با تمسخر صحبت کرد، انگار که نه انگار ۲۰ سال در افغانستان حضور داشتند و شعارهای آن‌چنانی حقوق بشر سر می‌دادند.

وی با تأکید بر اینکه اینها نسبت به غیر نظامی‌ها، جنایات زیادی در افغانستان مرتکب شدند، اضافه کرد: به بهانه مبارزه با تروریست و طالبان و داعش به دست این اقدامات را انجام دادند که بخشی از آن ریشه در عدم شناخت آنها از محیط افغانستان داشت.

معاون پیشین رایزن فرهنگی ایران در کابل خاطرنشان کرد: جان انسان‌ها برای آمریکایی‌ها ارزشی ندارد و هدف اصلی آنها از حضور در افغانستان، آزمایش جنگ‌افزارهایشان و فروش اسلحه بود؛ حفظ جان و ارزش‌های مردم مناطق مختلف این کشور برای آنها اهمیتی نداشت.

 

بیشتربخوانید: آمریکا درصدد حضور امنیتی و سیاسی در افغانستان است و به اجبار نوع حضورش را تغییر می‌دهد/ ناتو به دستور واشنگتن از افغانستان خارج شد

انتهای پیام/

برچسب ها: مجتبی نوروزی افغانستان آمریکا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: مجتبی نوروزی افغانستان آمریکا جامعه افغانستان رژیم آمریکا آمریکایی ها ایجاد شده برای آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۲۸۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کابل خطاب به مسکو: حکومت افغانستان فراگیر است

سخنگوی حکومت طالبان در واکنش به اظهارات معاون وزارت خارجه روسیه اظهار داشت حکومت کنونی افغانستان فراگیر است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «ذبیح الله مجاهد» سخنگوی حکومت طالبان در واکنش به اظهارات مقامات روسیه مبنی بر اینکه به‌رسمیت شناختن کابل به تشکیل حکومت فراگیر بستگی دارد، تاکید کرد: حکومت کنونی افغانستان فراگیر است.

«میخاییل گالوزین» معاون وزارت خارجه روسیه پیش‌تر با تأکید بر لزوم ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان گفته بود: حکومت فراگیر مستلزم این است که نمایندگان همه اقوام، مذاهب و جریان‌های سیاسی افغانستان در آن حضور داشته باشند.

سخنگوی حکومت طالبان به «آمو» گفته است حکومت ایجاد شده توسط طالبان به باور وی «فراگیر» است.

حدود یک هفته پیش نیز «سراج‌الدین حقانی» وزیر کشور حکومت طالبان در دیدار با هیئتی از افغان‌های مقیم خارج درباره درخواست‌ها جهت تشکیل حکومت فراگیر گفته بود: جهان باید درک کند که افغانستان یک کشور مستقل است. افغانستان همانطور که در امور داخلی کشورهای دیگر دخالت نمی‌کند، این را هم نمی‌پذیرد که دیگران مداخله کنند.

واکنش طالبان به اظهارات «امیرعبداللهیان»: در راستای حکومت فراگیر تلاش می‌کنیمچین: از طالبان برای تشکیل حکومت فراگیر حمایت می‌کنیمواکنش طالبان به درخواست‌ها برای تشکیل حکومت فراگیر: موضوع داخلی است

چندی قبل نیز ذبیح الله مجاهد در واکنش به خواسته سران کشورهای آسیای مرکزی و آلمان درباره حکومت فراگیر گفته بود حقوق زنان و حکومت فراگیر در این کشور تأمین است و این موضوع داخلی است.

وی افزود: «کابینه حکومت افغانستان متشکل از همه اقوام است، نمایند‌گان همه اقوام در این نظام حضور دارند و از جمله زنان حقوق تمام افغان‌ها در کشور تأمین است».

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • کابل خطاب به مسکو: حکومت افغانستان فراگیر است
  • برادران وارنر موفق‌ترین استودیوی سال/فروش قابل توجه۲ فیلم فانتزی
  • سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند
  • طالبان هیچ‌گونه قاعده و قانونی در حوزه مرزبانی ندارد
  • جنایات اسرائیل نفرت مردم آمریکا را برانگیخته است
  • کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد
  • طالبان در سیلاب هم آب را به ایران بست | چانه‌زنی بر سر آب به کجا رسید؟
  • حذف نمایندگان ایران در روز نخست شمشیربازی انتخابی المپیک در منطقه آسیا
  • دیدار رایزن فرهنگی ایران با معاون سیاسی طالبان 
  • طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم